Vyberte si zo širokej ponuky káv z celého sveta. Naša káva u vás doma.
Charakteristika: silné telo s tónmi čokolády, možno postrehnúť sladkastú chuť. Brazil Fazenda je charakteristická dozvukom chutí vlašských orechov a mandlí.
Brazília je najväčším producentom zelených kávových zŕn. Približne jedna tretina všetkých svetových káv sa pestuje v Brazílii. Aj keď v jednotlivých brazílskych kávach sú pomerne veľké chuťové rozdiely, jedno majú tieto kávy spoločné – pomerne nízky obsah kofeínu, čo ich predurčuje k tomu, aby sa o nich dalo hovoriť ako o „zdravej káve“.
Charakteristika: plné, bohaté aromatické telo s mierne orechovou chuťou. Stredná až silná acidita, spolu so sladkým nádychom je pre túto kávu charakteristická. Supremo je vysoko kvalitná, veľkozrnná, pomerne silná káva.
Charakteristika: spojením dvoch kvalitných Arabik, sme dosiahli nádherne vyváženú chuť. Colombia dáva silnú chuť a Kenya krásnu jemnosť.
Charakteristika: hodvábne jemná, čistý profil, vínová kyslosť, stredné telo, čokoláda, mandle a na záver citrusový dozvuk. Káva prišla do Costa Rica v poslednom desaťročí osemnásteho storočia. Vývoj a obchodovanie s kávou hlboko ovplyvnili kultúrne a sociálno – ekonomické postavenie krajiny. Bohatá pôda vysoká nadmorská výška a kvalitné odrody kávovníkov prispievajú k vyhľadávanej šálke kávy. Súhra týchto faktorov umožnila krajine dosiahnuť povesť produkovať niektoré z najlepších káv v Strednej Amerike.
Charakteristika: má čistú chuť, strednú plnosť a hladké telo. Táto káva je takmer bez acidity. Pri príprave espressa vás prekvapí bohatá pena. Má chuť kakaa, karamelu, tabaku a na konci je cítiť vlašské orechy. Arabica sa na Cube pestuje už od 17.storočia. Kávovníky sú pôvodom z Haity.Za jednu z najkvalitnejších káv je na Cube považovaná práve káva Cuba Serrano Superior, ktorá sa pestuje vo výške 900 m n.m. na pieskovohlinitej pôde.
Charakteristika: bohaté, plné telo, sladká a komplexná kávová chuť, nízka acidita, kvetinová aróma s tónmi čokolády. Často je možné v chuti nájsť korenisté tóny.
Etiópia je považovaná za krajinu pôvodu odrody kávovníka Arabica, tradícia pestovania a spracovania kávy má pre túto africkú krajinu a jej hospodárstvo kľúčovú úlohu. Sidamo nesie meno po svojom pôvode, oblasti, ktorá leží v južnej časti Etiópie v regióne Yirgacheffe.
Charakteristika: veľmi čisté a jemné telo, vyvážená chuť. Čokoláda, sladká paprika, kokos a céder - to všetko dokážete v správne upraženej a pripravenej káve cítiť.
Pestuje sa v nadmorskej výške 1100m.Leží v tesnej blízkosti Periyar Tiger Reserve. Táto káva patri medzi obľúbené jemné kávičky, ktoré si u nás v pražiarni dávajú predovšetkým dámy. Túto kávu uznávajú znalci po celom svete.
Charakteristika: nízka acidita, jedinečná, bohatá a dlhotrvajúca kávová chuť s miernym nádychom čokolády, ktorá vynikne najmä v kombinácii s plnotučným mliekom. Možno zbadať aj nádych chuti sladkého drievka.
Lintong kávy sú pomenované po oblasti Lintong, kde sú pestované, táto oblasť sa nachádza v severnej časti ostrova Sumatra v blízkosti jazera Toba.
Charakteristika: káva Jamaica Blue Montain - MODRÉ HORY je vďaka vyváženej acidite a výraznej aróme hodnotená ako jedna z najlepších káv na svete.
Odborníci tvrdia že JBM je jedinečná svojou vyváženosťou. Plantáže sú vo vysokých horách na východe Jamajky, kde je pôda bohatá na minerály a ideálny slnečný svit. Kvalita je aj v šľachtení tohto druhu a nedá sa nespomenúť aj ručný zber tejto kávy.
Charakteristika: plné, guľaté telo s vláčnou až hebkou chuťou ríbezlí, sprevádzané podtónmi červeného grepu a vanilky. Vyrovnaná acidita je
v rovnováhe so šťavnatou sladkosťou. Vôňa čiernych ríbezlí je unikátna
a ľahko postrehnuteľná. Káva Gaturiri pochádza z náhorných planín Kene.
Charakteristika: veľmi vzácna káva a jej nezameniteľná a intenzívna aróma ponúka ozajstný pôžitok z kávy. Cibetka nazývaná indonézsky Luwak je mačkovitá šelma, ktorá sa okrem iného živí najzrelejšími a najlahodnejšími plodmi kávovníkov. Vďaka procesu fermentácie, ktoré prebieha v tráviacom trakte cibetiek, vzniká táto úžasná káva s veľmi bohatou chuťou plnou ovocia s jemne čokoládovými a karamelovými podtónmi bez akýchkoľvek znakov horkosti.
Charakteristika: ide o pikantnú a silnú kávu so strednou aciditou. Je vyvážená, chutí jemne po sušených slivkách. Rovnako v nej môžeme cítiť tropické ovocie s korenenými tónmi. Táto káva má výraznú arómu. Malawi je malý štát medzi Tanzániou a Zimbabwe a rozhodne nepatrí medzi veľkých producentov kávy. Surové zrno miestnej kávy sa od iných líši modrastým odtieňom. Káva je tu pestovaná na vulkanických alebo hlinitých pôdach, väčšinou v nadmorskej výške od 3000 do 3400 stôp. Farmári si zakladajú na kvalitnom ručnom zbere a bezchybnom spracovaní kávových zŕn.
Charakteristika: veľmi aromatická káva, čistý povrch, orechovo čokoládové dozvuky,stredne plné telo. Mexiko je jedným z najväčších svetových producentov kávy, v prípade dovozu do USA je na prvom mieste.
Káva sa v Mexiku pestuje zväčša na malých rodinných farmách.
Charakteristika: Nepal Supremo Mount Everest 100% arabica je označovaná ako jedna z najvzácnejších káv na svete. Je pestovaná na úpätí Mount Everest. Jediná kávova plantáž v tejto krajine leží severozápadne od Kathmandu. Tunajšie podmienky dovoľujú pestovať naozaj vynikajúcu kávu s jedinečnou chuťou a plnou arómou. Patrí medzi jemne korenisté kávy s chuťou po pražených orechoch hlavne mandlí až do horkej čokolády, s veľmi jemnou aciditou. Po vychladnutí sa objavuje vôňa koriandra a čerstvej ruže.
Charakteristika: čerstvo pripravené espresso chutí viac po ovocí, postupne ako vychládza, chuť a vôňa sa transformujú do odtieňov karamelu až čokolády. Pri príprave tejto kávy ako prekvapkávanej možno badať kvetinové vône, brusnicovú aciditu, citrusové príchute, koriander a mandľovú horkosť. Túto kávu dovážame v surovom stave vo vákuovom balení, čím je zaručená kvalita garantovaná priamo producentom, farmou Mierisch v Nicaragui. Kávu
Nicaragua Mierisch Bourbon odporúčame ako vynikajúcu na všetky druhy prípravy kávy od espressa až po zalievanú.
Charakteristika: má stredné telo so strednou aciditou, s tónmi orieškov, čokolády a vanilky. Veľmi lahodná s mliekom. Oblasť, kde sa káva pestuje, leží na svahoch hory Baru v západnej Paname. Hacienda La Esmeralda pestuje prémiové kávy, ktoré sa predávajú na aukciách. La Esmeralda pestuje jednu z najznámejších a najdrahších káv na svete.
Charakteristika: je príjemne sladká s guľatým telom a bez výraznej acidity ide do čokoládových tónov. Má výraznú arómu. Papua New Guine tu sa pestuje kávu ešte len krátko, asi od roku 1950.Pestuje sa na malých plantážach v horských mýtinách. V poslednej dobe sa kvalita tejto kávy veľmi zvyšuje a začína sa považovať za špičkovú kvalitu. Káva sa tu pestuje v nadmorskej výške okolo 1300-1800m.n.m. Zber v tejto krajine je celoročný. Je príjemne sladká s guľatým telom a bez výraznej acidity ide do čokoládových tónov. Má výraznú arómu.
Charakteristika: plná a bohatá chuť s tónmi čokolády a s opojnou vôňou je ten pravý exkluzívny zážitok. Peru je tretí najväčší štát juhoamerického kontinentu. Káva sa pestuje v nadmorskej výške okolo 2000m.n.m. Káva sa tu začala pestovať v osemnástom storočí. Momentálne je v celosvetovom rebríčku siedmym najväčším producentom kávy. Zber v tejto krajine je najčastejšie v mesiacoch máj a september.
Charakteristika: sladké, čisté, dobre vyvážené telo, minimálna acidita.
Chuťový profil: vyznačuje sa chuťou čerstvo pečených jedlých gaštanov, s prechodom do orieškových tónov.
Charakteristika: plné telo s bohatou vínnou aciditou, pomerne špecifická ostrá chuť s čokoládovým podtónom, obsahuje všetko, čo je príznačné pre arabské kávy. Káva Yemen Mocha Matari sa pestuje v oblasti Bani Matar, ktorá sa nachádza západne od hlavného mesta Jemenu Sanaa. Mocha kávy sú už po stáročia pestované a pripravované rovnakým spôsobom a sú vyhľadávané naozajstnými kávovými gurmánmi.
Charakteristika: typická africká káva s kvetinovou vôňou, stredným telom a príjemnou rovnováhou acidity a sladkosti.
Chuťový profil: pestrá paleta ovocných chutí a vôní, najmä vanilky a marhule, telo stredné a krémové s náznakmi zemitej príchute.